Monday, May 24, 2010

BANTAL DAN ANDA..


Terdapat kajian mengenai perwatakan seseorang dengan bantal yang digunakan sewaktu tidur. Anda kategori mana?? Malu la tu nak ngaku =)

1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yangboleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi.Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang keyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tak suka berusaha.

5) Tidur Tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak Punya Bantal
Kasihan betul... pergi kedai belilah satu!...jenis kedekut tahi hidung masin !!


45 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

hihihihi..ok da taw da.thnx ye ;)

FarHa said...

kalo sume katogeri tu sy yg punye apakh maksudnye?? hahahah

Sajeed said...

menarik ;))

+akufobia+ said...

letak bantal kat kaki time kaki lenguh sangat.best.rasa nak lagi.

SwEetForEst said...

hehehe..bagus2..sweet mmg suke bantal..

^___^

meowwmania said...

hahaha...

fakta ke auta nih, baru nak terpecaya huhuu

ellis suriyani said...

ellis dtg spray shieldtox b4 tido..ekek..

Alynn Notnot said...

yg num last tu terbaik lah! :))

✿nenek moden✿ said...

huhu...sapa mau beli bantal??hehehe
tapi,suka peluk bantal..tak kisah la peluk apa pun..janji tdo nk peluk..hehe

adam said...

sugar2 kapas strawberry: sama2..

FarHa: maksudnya lps ni bleh jadi model bantal, haha =)

Sajeed: menarik dan tertarik.

+akufobia+: klu wat reflexio kaki lg best :)

SwEetForEst: adam pun suka bantal.

meowwmania: percaya yg baik je :D

ellis suriyani: lps spray tutup hidung ngan bantal..

Alynn Notnot: klu beli lebih, bagi adam satu :)

*nenek moden*: peluk kucing pun ok gak, hehe (")

nuriz said...

suka yang last sekali hehe.. takde bantal..

Bety Hikari said...

nice artikel..
sudah saya follow balik..
mkch yah.. :)

tricksrex said...

uih.
semua aku buat kecuali yang last tu la.
camno ni?
hahahaha

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha.. kesian giler yg last tu.. adeh2..

hurmm.. cam ada mgak betul benda ni. hihi :P

best! best!

maCy said...

takde bantal..wUuuu

Asada :
mesti bantal kat kaki die ni..perangai buruk! hahaha ;p

Hafiz Ismi said...

info menarik,, hehe~

~ar!eyko san~ said...

huhu..suke ary bce..tp y last tu mmg style =))

rossoneri said...

lima2 tu pernah buat...hahahah.. tgk mood nak tido cam ne..kadang2 bukan bantal,guna teddy bear...cam no hahah

ASSOYFINGER67 said...

salam..aku no 1...tapi peluk 3 bantal sekali..meniarap..camner tu

Aidi-Safuan said...

guna bantal. tapi time siang mesti bantal tuh da beralih owner. tuh camne plak?

cik paro said...

sume diatas..
huhuu

adam said...

nuriz: tdo berbantalkn lengan pun best gak..

Bety Hikary: TQ =)

tricksrex: ko ni tamak btul, haha..

ASaDa RyutaRo: jgn duduk kat bantal nanti bisul :D

maCy: xde bantal kongsi ngan kawan, huhu..

Hafiz Ismi: Kalau bwk bantal kat ofis pun menarik gak, hehe..

~ar!eyko san~: Time kasih =)

rossoneri: kesian teddy bear tu kena ikut mood tuan dia.. :)

ASSOYFINGER67: maksudnya ada harapan madu tiga, wakaka..

Aidi-Safuan: kena cop nama bantal tu. lagi best klu masing2 ada peta, hihi..

cik paro: suka ati ko la, haha =)

din3187.com said...

no 6 tu yang paling best..hahaha.. (^_^)

ellis suriyani said...

heee..jalan tengahari sementera intenet x bengong..uhuhu

atiza shaemri said...

sy no 1 tapi pnghrgaan seni, sastera??apekah..hihi

Gransazer said...

eerm..kalo bntl slalu tercmpk ke ats lntai kategori yg mana??huhu~

nas said...

ak mesti tido pakai bantal...huhu

nur hafifah said...

pipah tido, mesty peluk bantal...

buðak xnakaℓ said...

keh³
nak yg last boleh :p

Nur AtiEtin said...

Hahhhahahha..no.6 tu jugak yg tbaik..sllunye tido jarang gne bantal cozz sakit belakang..

Viva La zuLL said...

gua tido bantal bertrabur. apa ramalan nasib gua? hahahaha

http://ohserius.blogspot.com

myravea said...

wahh..kalau tdo pelok bear cmane??uwaaa..kantoii sudaaa~ngeee

Aidi-Safuan said...

update blog plz. :P

ija sahaja said...

sya tdow peluk bear..
kira mcm peluk bntal jugak lah kan..
hehe..
:)

ellis suriyani said...

dear...blog ellis dah okay..ekeke...xde dah gambar bertindih...

adam said...

din3187.com: adam pun suka..

atiza shaemri: jiwa seni ke sastera?? :)

Gransazer: kategori tdo suka jatuh katil, haha..

nas: baru tdo lena :)

nur hafifah: hmm, ni mesti jiwa romantik. cewahh..

budak xnakal: nk semua pun bleh =)

Nur AtiEtin: rugi la sape yg jual bantal..

Viva La zuLL: peta pun mesti berterabur, haha.. =)

myravea: alamak!! xde la plak ramalan tdo ngan bear, huhu..

Aidi-Safuah: sori ek. minggu ni adam sibuk skit, anyway adam baru je update blog.. :)

ija sahaja: kalau bear, peta dia tak nampak.. :D

ellis suriyani: nanti adam dtg blog ellis k.. =)

Kiddo. said...

suke yg last skali.
ahaha ! :D

tapi saye, yg no 1. :)

adam said...

Kiddo.: wahh!! berjiwa romantik rupanye.. =)

si[jari] telunjuk said...

saya tido berbantalkan lengan:)

are-bue said...

klu bantal selalu jatuh bawah mcm mane plak???

adam said...

si[jari]telunjuk: bantal dan lengan mmg xdpt dipisahkan, hihi..

are-bue: menunjukkan seseorang itu mempunyai sifat yg rajin sbb dia kena slalu amik balik bantal tu byk kali lps jatuh, haha =)

Norfazidah Binti Saari said...

saya mula2 no 3..tp lps 2-3 jam tdo, jadi no 6..sebab suami selalu curik bantal saya..sian kn saya?

adam said...

Norfazidah: mesti suami marah sbb tak peluk dia, haha.. =)

peaNut said...

peanut punya tabiat..no1,no2 n no4..huhu..
anyway,,salam kenal..i'll follow u

adam said...

ooitt, banyaknye.. salam kenal, thanx be my follower. follow u too :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails