Monday, June 21, 2010

FITRAH WANITA DAN LELAKI

FiTraH WaNita

Bila wanita itu diam,
Beribu perkara bermain di fikirannya..

Bila wanita itu tidak melawan,
Dia sedang berfikir dengan dalam..

Bila wanita itu melihat dengan renungan yang penuh persoalan,
Dia sedang bertanya berapa lama kamu akan berada di sampingnya..

Bila wanita menjawab "saya ok" selepas beberapa ketika,
Dia tidak ok sepenuhya..

Bila wanita merenung tajam pada kamu,
Dia tak sangka kamu menipunya..

Bila wanita baring di dada kamu,
Dia berharap kamu miliknya..

Bila wanita menelefon kamu setiap hari,
Dia mengharapkan perhatian kamu..

Bila wanita sms kamu setiap hari,
Dia mengharapkan balasan walaupun sekali..

Bila wanita berkata 'I love u',
Dia betul2 maksudkan nya..

Bila wanita berkata dia tak boleh hidup tanpa kamu,
Dia telah menetapkan hati bahawa kamu masa depannya..

Bila wanita berkata 'I miss u',
Tak ada sape yg lagi rindu kamu selain dia..

FiTraH LelaKi

Bila lelaki itu diam,
Tiada apa yang nak dikatakan..

Bila lelaki itu tidak melawan,
Dia tiada mood utk melawan..

Bila lelaki itu melihat dengan renungan yang penuh persoalan,
Dia betul2 konfius..

Bila lelaki menjawab "saya ok" selepas beberapa ketika,
Dia sebenarnya ok..

Bila lelaki merenung tajam pada kamu,
Dia betul2 marah..

Bila lelaki baring di kaki kamu,
Dia berharap kamu miliknya..

Bila lelaki menelefon kamu setiap hari,
Dia menghabiskan harinya mengharapkan perhatian kamu..

Bila lelaki sms kamu setiap hari,
Dia sedang forward sms yg dia dpt..

Bila lelaki berkata 'I love u',
Itu bukan kali pertama dia ucapkannya..

Bila lelaki berkata dia tak boleh hidup tanpa kamu,
Dia akan cuba bersama kamu sekurang-kurangnya seminggu..

Bila lelaki berkata 'I miss u',
Dia sedang ingatkan kamu selepas selesai urusan dengan kawan2nya..

p/s: tak semua mcm ni kn? so, jgn la amik serius sgt.. enjoy ur friendship =)

40 comments:

nabilah abd rahman said...

hahaha..betapa bezanya pemikiran antara lelaki n perempuan....

AMIRA IS MIRA said...

aku suke entry nie....nice entry.ader yg betol dan ader yg klaka..

cik elina said...

tak tau nk kata betul ke x..
sebab suma org berbeza..
kn kn ?
:)

NARDtheNERD said...

perempuan nampaknye lebih setia ye...
teehehe~

tweety suwitt said...

lepas habis barbecue..piknik dgn kawan...
baru sms, " i miss u".

hmm,perempuan lebih banyak berharap.

cikTAM said...

nice post.

tol tue,tak sume org sama :)

✿nenek moden✿ said...

lelaki dan perempuan..totally different kan?hehe..tapi..lelaki memerlukan perempuan dan perempuan perlukan lelaki..sebab tu Allah ciptakan manusia berpasang-pasangan kan?^__^

Mijie said...

ada jugak yg betul 2 kan..sini pun ada jugak sikit..hehe..:)

http://mymijie.blogspot.com/2010/06/mitos-tentang-lelaki-moden.html

nas said...

no comment..but this enntry mmg interesting..eheheh..meman betul pon..ahahaha

farysa said...

love this entri.
good job girl!

kiwi said...

dh pernh bce ni..kt fb..hehe...btol 2 pmpuan majoriti setia...sbb 2 rmai kecewe bile dh putus cinta =p

sugar2 kapas strawberry said...

suke this n3..sometimes sy ckp ok.tp sbnrny x.hihi

meowwmania said...

haa mmg betul tuu

setuju 100%

nice post ;)

adam said...

nabilah abd rahman: perbezaan tu la yg jadikn hbgn lbh menarik :)

AMIRA IS MIRA: kalau tak betul abaikn je, hihi..

cik elina: btul tu, tak semua sama..

NARDtheNERD: adam pun setia jugak, cewahh.. =)

tweety suwitt: bkn tak ingat, cuma byk urusan, hehe..

cikTAM: tak sama tp sejiwa. :)

nenek moden: sbb tu adam dipsngkn dgn hawa..

Mijie: betul, betul, betul..

nas: pernah ada pengalaman ke? :)

farysa: gud luck for the boys too =)

kiwi: asal entry dlm english, adam just translate je.. setuju, wanita mmg lbh setia. :)

sugar2 kapas strawberry: lps ni dh tau dh kalau ckp ok means blum tentu ok..

meowwmania: adam pun setuju, ngeee..

Norfazidah Binti Saari said...

Bila wanita merenung tajam pada kamu,

boleh jadi wanita itu nak ajak lelaki belanja dia mkn free..jom adam pekena big apple donut..nk refill blk peluru yang dah abih masa meeting

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

nice entry..^^,..banyak yang kata..pemikiran lelaki lebih simple dr pmpuan kan..hehhee..^^

kaizen shinobi said...

wahahha tang lelaki 99.9% betul erk? hehe

nisya said...

menarik!!

si[jari] telunjuk said...

Bila lelaki berkata 'I love u',
Itu bukan kali pertama dia ucapkannya..

hehe,patutla..saya kurang berperasaan tatkala ade org mengatakan sedemikiann....erm,dialog harian diorg barangkali....

~misz syafa~ said...

nice entry...
tp knapa mcm berat sebelah part lelaki...
mcm lebih kearah lifenya sndiri....
=(

Faizal The Newscaster said...

menarik juga..mungkin banyak fakta di situ.. :)

maCy said...

ahahaha..

hey, girls love deepen, guys love makin lame makin disappear, its a fact~

Alia said...

suka entry ni.suka yg perempuan punya.sweet..hihi

sueIM said...

sue ta tahan part nieh ;

Bila wanita baring di dada kamu,
Dia berharap kamu miliknya..

kekeke :)

Cik SHiN~JU said...

adeh...mcm x beh jer fitrah lelaki tu..hehe ;p

adam said...

Norfazidah: fakta baru ni, hehe..

PrinCeSs KellY Eun: simple n easy..

kaizen shinobi: tak sume camtu, adam mmg setia. ngeee.. :)

nisya: thanx..

si[jari] telunjuk: mungkin kali kedua tu yg betul. =)

misz syafa: ramai lelaki lbh berat dr wanita, hahaha.. :)

Faizal The Newscaste: maybe ada juga yg auta, hihi..

maCy: cinta pd tuhan yg kekal :)

Alia: lelaki dan wanita saling melengkapi.. =)

sueIM: lelaki mmg suka bab ni, hehe..

Cik SHiN~JU: jgn pecaya sume. adam tak macam tu. ahaha..

+qAsiH naDiRa+ said...

fakta nie aku setuju sgt~
^^"

.:fifi:. said...

ya betulllllll
huhu

Nur 'Atiqah said...

nice entry..mostly true.. ;D

Nur 'Atiqah said...
This comment has been removed by the author.
mira the monster said...

nice..

sweet...

menarik..

tertarik..

hehe...

Tikah said...

woa,
byk yg betol di situ. xD

adam said...

+gAsiH naDiRa+: tapi fakta bab lelaki kurang best, sian kat lelaki haha..

fifi: betul3x =)

Nur 'Atiqah: yeah, true..

mira the monster: thanx :)

Tikah: perbezaan yg saling melengkapi =)

K2r~90 said...

entahla budak lurus ,aq ni biasenye ckp ape y ade kt otak je.

tp ape2 pun Allah cipta adam & hawa berbeda utk memenuhi kelengkpn msing2.

Anis izyan Abd Rahman said...

ini betol..ini betolll
sy sokong yg amat2

Ryan Valentine said...

hahaha..
lawak yg part laki tue!

adam said...

K2r~90: adam dijadikan utk hawa..

Anis izyan: uihhh. bkn main sokong lagi. haha.. :)

Ryan Valentine: fitrah lelaki, hihi.. =)

anassuhada said...

i like dis entry sooooo mucchhh!

Uncle Limau said...

^.^" *thump up*

adam said...

anassuhada: thanx :)

Uncle Limau: enjoy ur friendship =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails