Tuesday, July 6, 2010

BILA ORANG POMPUAN KATA...


Dh lama tak update entry. mmg tak de masa. nk bw pun curi2 time bos takde, hihi.. Entry kali ni nk citer pasal bila org pompuan kata kat org laki. Btul ke tak bende ni, korang sendiri yg tau. mesti ada pengalaman kn? haha.. =)

1)Kalau pompuan kata : oklah wak, kita sembang lain kali yek.
Maknanya : dah le tu... maleh dah nak sembang ngan ko.. boring!

2)Kalau pompuan kata : tak pe, saya tak kisah..
Maknanya : sape kata aku tak kisah?

3)Kalau pompuan kata : kita kawan aje lah ekk.. saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.
Maknanya : aku memang tak nak kat ko.. cakap lebih2 kang malu plak muka tu..

4)Kalau pompuan kata : eh....u call ekk? i tak de receive call dari u pun...
Maknanya : memang no ko naik tapi saja aku malas nak jawab

5)Kalau pompuan kata : lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni... nanti i free i call u, okay?
Maknanya : aku tak nak keluar ngan ko, tak reti2 bahasa lagi ke?

6)Kalau pompuan kata : i sebenarnya tak la memilih sangat.
Maknanya :sape kata aku tak memilih... please. . kalo nak makan pun harap aku belanja, boleh blah la...

7)Kalau pompuan kata :i tak kisah penampilan u macamana pun
Maknanya : ya Rabbi! selekehnya pak we aku...

8)Kalau pompuan kata : lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik balik cepat la... ada hal...
Maknanya : inilah first and last aku keluar ngan ko...

9)Kalau pompuan kata :saya suka lelaki yg mcm ni... mcm tu.. bla...bla. ..bla...
Maknanya : excuse me! ciri2 tu tak de kat ko.. so.. paham2 sendiri la

10)Kalau pompuan kata : u keje kat mana? as what?
Maknanya : kalo setakat keje ntah hapa2 tak payah le ngorat aku...

46 comments:

~Mika Darkness~ said...

hm... 0_o

meowwmania said...

mcm betul

haha..

huhu...

hehee..

tp xsume pompuan gitu lar..kdg tu apa yg kita ckp mmg itulah yg dimaksudkan cuma org laki ni x phm2 haihhh....

Kniedaz said...

hehe..macam betul jugak..hehe

White Bird said...

pandai jer hang ni ek.. fakra atau auta ni ek?

adam said...

~Mika Darkness~: hmm.. =)

meowwmania: mmg org laki saje wat tak faham, haha.. :)

peaNut said...

ahahahaha...ada gak yg betul tu..hikhik

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

sbg pmpuan sye rs byk yg btol tue...hehee~

Anis izyan Abd Rahman said...

muahahah~
memang btollll
memang bttoll
ader jugak org dlm dunie yg paham
kate dlm hati perempuan~
nice lah
ahaha

farhana_aziz said...

hahaha~gelak guling2

hehe.ada sikit betul la.hik3

bagus2.

iRfan Johan said...

cmni ke gurl? huhu..kne lbih hati2. hehe...

Shiela Latif said...

huhuhu...memang macam tue lah kalau pompuan tue memang dah tak suka ngan lelaki tue...

tapi kalau dia suka takkan dia nak cakap macam tue...lagi2 bila dah selamat jadi suami dia... :)

tembume said...

btol ckp @meowwmania tuh.
hehe..
kadang2 pe yang kitorg ckp tuh, itulah mksdnya. xde mksd yang terselindung.

depend on individuals~

:)

adam said...

~Mika Darkness~: hmm.. :)

meowwmania: kekadang org laki saje wat tak faham, haha.. =)

Shiela Latif: kalau dh suka sumenya nampak indah, hihi..

tembume: setuju. tak semua mcm tu..

NOOR FATIN said...

hahaa~ best2

~ar!eyko san~ said...

hahaha..cm comel je statement tu...
tp hati wanita mmg susah nk dfahami..so fhm2 sndri la ekk.. =)

dianafisa81 said...

aku sokong semua fakta tu..

Mijie said...

hahaha..btul3..mijie sokong..hihi

berhati-hati dengan jerat cinta

wannurfazrini said...

tak semua bermaksud gitu . ini cuma pandangan je .

ice♥ice said...

isk..ni pompuan jenis ape ni..hehe :P

no_cha said...

semuanyer b'gatung pd diri sendiri..btui ckp tembume....

nisya said...

banyak yang betol tu :)

azie said...

ade juga yg betul tu.. hehe.. org laki ade juga x yg mcm tu?

afiff edogawa said...

haha..
org laki pulak camne?

cik elina said...

tengok,
baik kan prempuan.
guna bhasa halus.
tak mnyakitkan hati org laki.
haha

UglyPooh said...

boleh tk sy kata lelaki yg sbenarnya gini. heheh...

sueIM said...

sgt stuju !!
:)

sueIM said...

sgt stuju !!
:)

Nur Su'aidah said...

hentah. kalau aku ckp direct je. takde mkne2 disebalik

adam said...

peaNut: maybe ada yg betul tp tak semua, hihi..

sue@pleiades: cik sue ada pengalaman ni :)

Anis izyan: sokong org pompuan ye.. =)

farhana_aziz: gelak guling2 jugak, hikhik..

iRfan Johan: jgn terlalu berhati2. nanti tak jumpa plak pilihan hati :)

farysa said...

hahaha
dh rmai farysa jmpe post mcm ni
klo laki xphm lg xtwu la nk ckp pe

Cik Bucken said...

knpe guys suke pk laen bile pompuan berkate2?uhuhu..pompuan pon sllu pk laen tau bile guys berkate2 ye..hehehe

^risq_munirah^ said...

comel! haha. sgt2 btol..hehe

AiN Z said...

biase lah tu.. hehe.. macam2 hal..

http://ainzulaikhas.blogspot.com

kerangRebus said...

betul! =_+

NUNU EERA said...

totally agree.. 100%

ked :) said...

HOHO..fakta betol nieh :D

usha entri terbaru

adam said...

Kniedaz: byk pengalaman ni, hehe..

White Bird: byk fakta, sikit auta, haha..

NOOR FATIN: thanx :)

~ar!eyko san~: tgh blaja nk faham, hihi..

dianafisa81: amboi, bkn main sokong lagi, haha.. =)

Mijie: berhati2 jugak ke? ahaha..

wannurfazrini: btul tu. tak semestinya semua bermaksud begitu..

ice ice: byk org byk ragam..

no_cha: setuju. masing2 tak sama..

nisya: byk jugak :)

azie: kena wat entry org laki kata plak lps ni, hihi..

afiff edogawa: susah nk jwb tu, haha..

cik elina: halus dan telus, huhu..

UglyPooh: maybe lelaki pun ada gak yg gini. tp bkn adam, haha.. :)

sueIM: setuju jugak..

Nur Su'aidah: kekadang terus terang lagi baik.. =)

Fyzal said...

tabik spring utk entri ni bro. kenapa la nk guna bahasa tersirat. kalau tak nak cakap je tak nak direct to the face. kan senang.

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

hehehe..^^,

Norhayati Rostam said...

haha.
rasenye yati yang macam fyzl cakap tu.direct je.tak payah susah2 sebab besenye lelaki lambat sikit nak faham bahasa perempuan ni.
lalala

Umie Nadhirah said...

100% betul !! memang memahami la En,Adam ni.. HAHA^__^ Ke kekeliruan jantina? :P kiddin bro!

adam said...

farysa: kalau tak faham jugak, terima je la, haha..

Cik Bucken: communication breakdown la ni.. :)

^risq_munirah^: betol3x..

AiN Z: mcm2 hal, hehe..

kerangRebus: hmmm.. betul kot, haha..

NUNU EERA: wahh.. 100% agree. mesti penah ada pengalaman ni.. =)

ked: fakta dan auta, hihi..

adam said...

Fyzal: btul tu. kalau tak nak bgtau je. bleh start cari lain, haha..

PrinCeSs KellY Eun: hehehe.. :)

Norhayati Rostam: setuju. ckp direct lg senang..

Umie Nadhirah: gosip liar ni, hehe.. mesti la memahami, dh ada pengalaman. =)

fizacaldina said...

tul tu..fakta..tp lelaki x phm2 kot..klu ckp direct..ade gak x phm..@ wat x phm..sbb x leh terima kenyataan..

adam said...

fizacaldina: lelaki ohw lelaki. mmg saje wat tak faham.. hahaha.. =)

idahara said...

setuju..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails