Saturday, July 17, 2010

KALAULAH HAIWAN ADA FACEBOOK..


Korang ada facebook tak? Penah tak bagi komen kat wall facebook tu? Kalau entry yg lepas pasal luahan hati haiwan, entry kali ni nk tgk komen2 haiwan if depa ni ada facebook. hihihi...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Tikus: Aku makan mee goreng kat kedai mamak tadi. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu..

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

51 comments:

Fieyda said...

hahaha , lawak2 :))

Arisa Mihashi said...

wakakaka.lawak2.

Trah Wann said...

adoyaii . lawak gilee . :DD

amira said...

sekali baca lawak.. dua kali baca.. mak aihh..serammmmmm!

amira said...

sekali baca lawak.. dua kali baca.. mak aihh..serammmmmm!

^risq_munirah^ said...

hahaha.gile BEST! comel2..hehe
kelakar gilee..
ged job larh.kreatif ^_^

echah mashuri said...

btol2 memahami hati binatang..hhuhuh

cik paro said...

adoyai..
kelakar2...

aBez hafizza said...

klaka3...hahaha

btw..i follow u whahaha

Anis izyan Abd Rahman said...

muahahaha
terbaik laa kura2 dan siput babi
tggu mase nak perang saudare je tuh
ahahaha

tweety suwitt said...

tweetysuwitt like your status.

hahaha!

nak like semua status diorang!

Affan Ruslan said...

huhu. lawak2.

♥♥♥zakiah♥♥♥ said...

gile kelaka..:)

Gransazer said...

hahahaha~~~lawak la..

CasaBlander said...

hahaaa..memang lawak! =)

S..U..D..@..I..S said...

hahaha.....lawak22...memang paham bahasa binatang paa..belajar mana?....

si ReRiaNg MaTA BuLAt said...

ahaha~mana datang semua status ni? lawak gile

si[jari] telunjuk said...

haha..can't imagine....lawak2

sugar2 kapas strawberry said...

pnh bc lawak ni sblom ni..ahahha
mmg klako ;)

adam said...

Fieyda: haha.. mmg lawak..

Arisa Mihashi: wakaka..

Trah Wann: gelak guling2. =)

amira: tiga kali baca jadi lawak seram, haha..

risq munirah: thanx. :)

echah mashuri: mcm ada chemistry plak.. =)

cik paro: adoyai, hihi..

abeZ hafizza: folo u too.. :)

Anis izyan: camne ek kalau depa tu perang saudara? hihi..

AishaDIYanything said...

lawak tul..... tak kering gusi bace entri nie....

miwwa J said...

hahaha sengal jeeeee !

JaNe @ JyNs said...

hahahaaaaa! lucu2

adam said...

tweety suwitt: jgn lupa approve ikan jerung skali, haha..

Affan Ruslan: lawak2x, huhu..

zakiah: wakaka.. :)

Gransazer: jom gelak2 hilang tension..

CasaBlander: haiwan pun ada fb, kui kui..

SUD@IS: blaja kat sekolah dulu, haha.. =)

fatinmmj said...

suke kalau kucing de fb..hahaha...lawaklah..huhu

Cikgu Fikri said...

hahahahahhha...
klakar gler..
nk2 part SOTONG..
huhuuh.......

adam said...

si ReRiaNg MaTa BuLat: dtg dari haiwan2 bijak, hahaha..

si[jari]telunjuk: mcm2 la depa ni kalau ada fb, hihi..

sugar2 kapas strawberry: ahaha.. mmg klaka la haiwan2 ni. =)

AishaDIYanything: wakaka.. lawak btol..

miwwa J: sengal gak depa ni.. :)

JaNe@JyNs: jgn lupa add ikan bilis, hihi..

Aretikz said...

terbaik yo.. lawak siot.. ahakz..

Fyzal said...

sib baek binatang takde face book... kalo tak, jenuh la ... hahahaha

adam said...

fatinmmj: best gak kalau kucing ada fb.. :)

Cikgu Fikri: sotong yg tgh glamer skrg ni..

Aretikz: hahaha.. thanx. =)

Fyzal: kalau lembu gila facebook, abis la rumput pnjg tak de sape nk mkn. hahaha..

touya said...

mauahahahahahahaha ....okay nak sambung gelak ..muhahahahahahaha

sueIM said...

senengal punyer entri :)
gilak

BezBuddy said...

hahaha..lawak gler...terbaikk la

emieysandra said...

lawak tOl!!
like like like!!

Yatre Hayati said...

betul2...mungkin kalau haiwan ada FB memang camni la status derang. Hahaha

eily farhana said...

ternyata auta lebih dr fakta utk entry ni.. kihkih

fizacaldina said...

haahahah..ko ni klako giler..sy n member terbahak2 smpi dh x jadi nk tido..i follow u...huhhuhu

fitria said...

haha..terbaik wok.. terbaik dari ladang status2 depa nih..

Fyzal said...

pastu hewan2 siap buat group lagi kan.. hahahaha.

adam said...

touya: nk folo gelak gak, muahaha..

sueIM: entry je sengal, tuan punye blog ok lagi. haha.. :)

BezBuddy: terbaik dari ladang.. =)

emieysandra: thanx..

Yatre Hayati: tu baru status, blum tgk foto dorang lagi, hihi..

eily farhana: mmg byk auta kali ni, hahaha.. :)

fizacaldina: dah dah. pegi tdo.. folo u too.. =)

fitria: terbaik dan segar dari ladang..

Fyzal: hahaaha, btul tu bro..

eryn nazri said...

sumpah comel kalu haiwan ad fb :)

adam said...

eryn nazri: kalu haiwan ada fb, nk jadi follower pertama ikan jerung.. :)

light 0F happiness said...

mohon share ke fb ye :D mekasih..

adam said...

boleh, no problem.. =)

pilotHans said...

wakakakak...agak kreatif..haha....me tergelak sorang2 ni...

pilot lastest entry -> http://www.yohanibrahim.com/blog/me-and-sebastian-vettel

adam said...

pilotHans: thanx =)

CgMas said...

Biawak: Jangan samakan aku dgn cicak, aku beso, dia kecik.

adam said...

CgMas: hahaha.. perang saudara biawak ngan cicak..

s h e e said...

hehe...sukew bace entry ni...

adam said...

shee: time kasih.. =)

Talita Lidya Putri said...

facebook memang menyimpan berbagai fakta menarik, mulai dari banyaknya jasa like sampai jasa komentar bot (otomatis) yang sering mengganggu kenyamanan saat kita faceebook.an

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails