Tuesday, July 13, 2010

NAMUNKU PUNYA HATI..

Salam.. Penah tak korang rasa kecik hati, merajuk dan apa2 yg sewaktu dgnnya kalau kena ejek, maki hamun atau diperlekehkan. Mesti penah kn.. Suka tak? Marah? So, kita pun jgn la wat kat org lain jugak kalau kita tak suka.
Sebenarnya just nk share lawak kat bwh ni pasal luahan haiwan2 kalau depa ni bleh bercakap. Tapi disebalik lawak ni ada pengajaran dia. Jom layan.. =)

Dengarlah luahan hati binatang-binatang ini, hihihi..

Sedap-sedap jer korang kata bodoh cam lembu ye?!! ingat aku sekor je ke yang bodoh tak sekolah? Tu banyak jer binatang lain tak pergi sekolah apsal tak kata bodoh cam kambing ker ayam ker...

Ikut suka aku la nak makan anak aku, aku lapar!!! Yang dorang kecoh-kecoh haruan mkn anak nie apahal? kutuk-kutuk aku pun harga aku berapa dah sekilo, mahal kan..kan...kan..

Kenapa lak babitkan nama aku nie? apsal mcm kera kena belacan? Aku bukan makan sambal belacan pun. tak glamer langsung la!

Elehhhh... apa hal jadikan aku perbandingkan lak nie...?? mulut bising cam murai tercabut ekor... Tu pompuan-pompuan tu lagi la... mulut dorang lagi bising kalau membebel..

Aku tak mandi pun tetap ada harga beb?? Eleh... kata aku tak mandi... tu ayam, arnab lembu tu pun bukannya mandi pun, apasal aku jer yang jadi perbandingan, ini tak adil..

p/s: lps world cup ni, sotong plak yg tgh glamer..

45 comments:

Nurul♥Hawa said...

hahaah..klaka!!
nie cilok mne2 or ciptaan sendiri hah??

sugar2 kapas strawberry said...

kekekekkeke

sengal je.tp btl la kn?

echah mashuri said...

hahah...cian kambing kannn

adam said...

Nurul Hawa: amik kat email. hehe..

sugar2 kapas strawberry: best gak kalau bleh dgr depa cakap, hihi.. :)

Umie Nadhirah said...

Menjadi mangsa umpatan manusia..sadisss..HAHA

nosembilanbelas said...

macam lagu bangau daaa

cik elina said...

lembu tuh mst kata dlam hati ceni,
'mnum susu aku tp tak pngil aku emak pun.'
haha

~Mika Darkness~ said...

lucu! haha! xD

zameermus said...

itu rpenye perasaan haiwan tu..heheh

adam said...

echah mashuri: padahal yg lain tak mandi gak, haha..

Umie Nadhirah: nasib baik ngumpat binatang tak dosa, hihi..

nosembilanbelas: bangau oh bangau :)

cik elina: kecik hati lembu, haha..

~Mika Darkness~: mcm2.. =)

kiwi said...

haha..lwknye..nsib baik dorg 2 x leh ckp..klau x dh lme dorg ckp cmtu..hihi

FarHa said...

salam..dtg2 terus komen hehe..

kasihan kat binatang2 yang ada..tp itu sudah kenyataan..

cikgu paling suka yang kambing hahahha

Norfa Lyana said...

hahahahaha..leh gelak je..pndai kamo baca pmkrn haiwan..huhuhu

adam said...

kiwi: kalau depa tu bleh ckp, tak larat nk layan nanti, haha..

FarHa: adam suka mknn kambing panggang, hihi.. =)

Norfa Lyana: lps ni nk baca pmkrn tumbuhan plak, huhu.. :)

Oo╬«ey™ said...

tapi apa2 pun..ayam xbuat apa2 pun tetiba ade je brand cap ayam..hahaa ayam cakap suka suki je guna nama guna tp royalti xbayar dah tu nk sembelih aku..hauhauaua

adam said...

zameermus: haiwan pun dh pandai merajuk, hehehe..

Ooney: kalau kena byr royalti, jutawan dh ayam skrg ni, haha.. :)

cindir-rela said...

owh sangat suke tajuk entry ni k!!!

:)

camar putih said...

thumbs up.
haha binatang-binatang. :)

dah lama tak makan sotong. :D

piewahid said...

apsal la dia org kata macam kera sumbang. dia org sumbang mahram lagilah teruk!

p/s- jom follow!

meowwmania said...

hahahah lawak giler..

yelah kesian dorang xpasal2 dijadikan perumpamaan, buat haiwan sekalian redho aje lah :D

suri said...

hahaha..adaoi..mmg sempoi btul le lawak nie

+akufobia+ said...

yang sotongsotong tumpang glamer.

S..U..D..@..I..S said...

ada lg satu binatang...lembik cam sotongg

b.E.L.L.e said...

hehe..lawak jer..binatang pon ley jadi bahan.haha.

baby said...

great post

Yana KenJa said...

haha...macam2....betul gak tu kan..=)

adam said...

cindir-rela: time kasih :)

camar putih: mkn sotong bakar best gak ni.. =)

piewahid: kera tu nyanyi suara sumbang kot, haha..

meowwmania: luahan hati haiwan yg dh lama terpendam, hihi..

suri: lawak release tension.. :)

+akufobia+: sotong pun naik harga lps world cup ni..

SUD@IS: tak pasal2 sotong jd mangsa, hahaha..

bELLe: sian depa, hihi..

baby: thanx =)

Yana KenJa: mcm2 la depa ni.. :)

~ataicha~ said...

gelak2 disini

maCy said...

tp sotong 2 mmg pnipu..keke

adam said...

~ataicha~: jom gelak lagi, hahaha..

maCy: biar la org nk ckp pe, sotong tgh glamer skrg ni, hehe.. =)

bspotgurl said...

a'ah kan, kesian kan

el said...

hahahaha lawak2
alahhh sensitip lak deme nie hahaha

Cik Peanut said...

jangan ingat manusia je ade hati, haiwan pun..mujur diorang x de blog. kalau x habis lah luahan perasaan diorang..hahah~

adam said...

bspotgurl: sian, sobs..

el: berjiwa sensitif gak depa ni, hihi..

Cik Peanut: kalau depa ada blog, mesti join geng blogger gak. hahaha.. :)

midOri's said...

hahaha...so funny~!! like it..^^

mahira oya said...

haha..lawak gilos..

dunspeak♥ said...

hahahaha! kesian pulak kat binatang2 nie kan..hehe

sebelas said...

banyaknya perumpamaan..... hehehehe









http://nomborsebelas.blogspot.com/

mytrajet74 said...

Tu yang pekak Badak, telinga lintah, mcm kera mendapat cincin tu apa ke hal...

Fyzal said...

hahaha.. sib baek binatang2 tu boleh bercakap. kalau boleh, cemas gak kita dibuatnya. :D

adam said...

miDori's: yurp, so funny. hihi.. :)

mahira oya: raja lawak pun kalah ni..

dunspeak: sian plak kat depa ni, sobs..

sebelas: satu lagi perumpamaan. mcm rusa masuk kampung..

mytrajet74: tak pasal2 badak pekak, hihi..

Fyzal: silap2 depa mintak royalti, hahaha..

si[jari] telunjuk said...

hahaha..lau sal sotong lak, lembik cam sotong ek??

padahal obor2 pon lembik gak....tapi sotong leh makan,obor2 gatal2...

adam said...

si[jari]telunjuk: walaupun lembik, kalau wat sambal sotong best woo.. :)

shiyda said...

ahaha . lawak ! psst ! adam , kamu telah di'tag' for join giveaway kt blog shiyda =)

adam said...

shiyda: thanx for the tag ye =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails